Catre barbat

Către bărbat

Dragă bărbat, poate fi greu pentru tine să auzi tot ce am de spus, dar pentru ca tin la relația noastră nu o sa îmi fac griji pentru cum te vei simți tu, ci o să-mi fac griji pentru cum ne vom simți noi în urma a ceea ce am de spus, așa că  sper sa nu privește cu superficialitate tot ce am scris ci cu empatie și iubire.

În ochii femeii, un bărbat este în primul rand tată, ce înseamnă asta? 

Femeia va cauta toată viața în bărbatul ei tatăl, îi va căuta grija, atenția, admiratia, iubirea și sfaturile. Femeia, la fel ca bărbatul este legată prin arborele genealogic de mamă si de tată, se raportează la ei, compara intuitiv relația pe care o are cu exemplele de relații din viața ei de pana acum, așteaptă sa primeasca aceleași lucruri, oferă ce a văzut ca trebuie oferit, și tinde sa se dezvolte în două direcții  în funcție de cum a înțeles ea viața pană să te intalneasca pe tine.Care sunt acele două directii ?

Ori își dorește să construiască aceeași relație pe care a vazut-o acasă, sau din contra să construiască o relație care nu se aseamănă deloc cu cea de acasă, pentru ca a fost dezamăgită, a plans, a judecat, a suferit, dar s-a vindecat și acum știe foarte bine ce vrea și mai ales ce nu în relația ei.

Așa ca femeia care îți vorbește acum știe clar direcția către care merge, iar pentru tine sa înțelegi ce înseamnă sa sa fii tata pentru femeia aceasta poate fi dificil, pentru ca asta înseamnă sa stii sa fii tata pentru tine mai intai. Iar dacă te surprinde ce-ti spun acum , și nu înțelegi de trebuie sa stii sa fii tata pentru tine și mai ales de ce trebuie sa stii sa fii tata pentru partenera ta înseamnă ca vei descoperi ceva ce te va face sa privești lucrurile altfel.

Femeia are nevoie sa fii fi tata și sa îi oferi exact ce așteaptă ea de la tine deoarece de ce are nevoie ea se numește împământare, împământarea femeii în general se referă la famile și instinctele de legatura și conectare de baza care îi sunt absolut necesare sa îi fie îndeplinite. De ce are nevoie de împământare? pentru a-ti oferi ție și copiilor tai sentimentul de siguranță și stabilitate pe care se presupune ca i l-ai oferit tu ei. 

Impamantarea îi asigura femeii dorința de a se întoarce acasă, asta dacă este bine înrădăcinată cu noua casa , adică noua familie pe care sper și tu ca ti-o doresti cu femeia și n-ai jucat doar un joc din care singurul care va pierde ești tu.

Întoarcerea acasă presupune nu doar dorinta fizica de a fi prezentă în casa și în familia ta cu ea, ci înseamnă și puterea de a se întoarce la ea, la acasă din ea, la eul ei interior pe care l-a abandonat.

Pentru a-ti oferi sentimentul de stabilitate de care ai nevoie ca barbat, pentru a-ti oferi siguranta sentimentelor ei fata de tine, pentru a-ti oferi sentimentul ca exista un “acasă” construit și asumat, de asta femeia are nevoie sa îi fi tata, are nevoie ca tu sa construiesti cu ea pentru ca ea să poată construi cu tine. Ce anume? ORICE, femeia ta te poate determina sa construiesti orice si sa devii tot ce-ti doresti dacă îi oferi siguranta sentimentului că ea este CASA și ACASĂ pentru tine.

Acum sper ca înțelegi de ce un bărbat poate ajuta o femeie sa se regaseasca si sa fie ea cu adevărat implicată în relația. Dacă un bărbat nu este tata pentru femeia lui atunci ea va fi mereu în căutare de “casa” și “acasă”, dar cautarea aceasta va fi în exteriorul tău, pentru ca tu nu-i oferi înrădăcinare, împamantare, si mai pe scurt tu nu îi oferi femeii “casa” și “acasă”.

Lasă un comentariu